Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení II/405 křiž. III/4051 - Příseka obchvat
Odesílatel Luděk Rezničenko
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.07.2017 12:30:43
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den.
Na základě zaslaného dotazu uchazečem mailovou korespondencí dne 14. 7. 2017 ve 20:34 hod., č.j. 008431/2017, který je uveden v této odpovědi zadavatel odpovídá takto:

Dotaz č. 1
Dobrý den,
podávám žádost o vysvětlení dokumentace výběrového řízení pro veřejnou zakázku II/405 křiž.III/4051 – Příseka obchvat.
V bodě 7.3 zadávací dokumentace stojí:
Dodavatel může prokázat určitou část ekonomické kvalifikace, technické kvalifikace nebo profesní způsobilosti s výjimkou kritéria podle odst. 5 dokumentace výběrového řízení požadované zadavatelem prostřednictvím jiných osob.
Prosím o upřesnění, kterou část profesní způsobilosti lze/nelze prokázat prostřednictvím jiných osob. Odst. 5 obsahuje požadavky na prokázání celé profesní způsobilosti. ( netýká se pouze 5.1 ) ?

Odpověď:
Účastník může prokázat část profesní způsobilosti, vyjma odst. 5.1, kde přímo účastník výběrového řízení musí doložit Výpis z obchodního rejstříku nebo jiné obdobné evidence.

Ostatní požadavky zadavatele v rámci prokazování profesní způsobilosti může účastník doložit prostřednictvím jiných osob (poddodavatelů) v tomto případě uvedených v odst. 5.2 a 5.3 dokumentace výběrového řízení s tím, že musí být pro tohoto poddodavatele doloženy doklady dle odst. 7.1.

Jiná osoba (poddodavatel), kterým účastník prokazuje část profesní způsobilosti, musí doložit dle odst. 5.1 i Výpis z obchodního rejstříku nebo jiné obdobné evidence.

Dotaz č. 2
Dále mám technický dotaz k provedení stavby. Je vhodné v krátkém časovém horizontu na nové úpravě (mikrokoberec) provést VDZ plastem (životnost, kvalita)?

Odpověď:
Na tento technický dotaz bylo již odpovězeno v předchozí odpovědi pro jiného účastníka výběrového řízení, na jehož základě byla prodloužena lhůta pro podání nabídek do 24. 7. 2017 do 9:30 hod.

S pozdravem
Luděk Rezničenko