Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vypracování projektové dokumentace III/4029 Hrutov – propustek ev. č. 4029-1P
Odesílatel Petra Grmelová
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.08.2021 13:50:43
Číslo jednací ve SpSl KSAÚSVPO/013628/2021
ID ve SpSl 1031958
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Dobrý den,

dotaz:
Zadavatel v zadávací dokumentaci, článku 9.2 ( technická kvalifikace) požaduje seznam významných služeb poskytnutých dodavatelem za poslední 3 roky před zahájením zadávacího řízení pro dokumentaci jejímž předmětem byla výstavba, rekonstrukce, nebo oprava mostu ve stupni DUSP nebo PDPS.
Účastník se domnívá, že požadavek zadavatele na předložení seznamu poskytnutých služeb v rozsahu uvedeném v zadávací dokumentace vede k zúžení okruhu potencionálních účastníků a tím k narušení zásad vyjádřených v § 6 ZZVZ, zejména zásady přiměřenosti a zákazu diskriminace. Technická kvalifikace by měla být vymezena takovým způsobem, aby odpovídala předmětu veřejné zakázky, tedy opravě silničního propustku, nikoliv mostu. Zadávací dokumentace tímto způsobem vyřazuje účastníky, kteří jsou schopní předmět veřejné zakázky splnit, ale nemohou, neboť zadavatel v technické kvalifikaci požaduje předložení reference jejímž předmětem byla projektová dokumentace na bezesporu technicky náročnějšího stavební objekt, než je předmět zakázky.
S ohledem na výše uvedené žádá účastník zadavatele, aby změnil svou interpretaci výše uvedeného technického požadavku a vykládal ho v souladu se základními zásadami zadávacího řízení vyjádřenými v § 6 ZZVZ a principy veřejného zadávání, tedy aby umožnil prokázání technické kvalifikace na stejně technicky náročném stavebním objektu, jako je předmět zakázky.

Odpověď
Co se týče technické části, součástí ZD je hydrotechnický posudek, který stávající propustek posoudil jako nekapacitní, a nový objekt tak bude muset být pravděpodobně soustavou více propustků nebo už rovnou mostním objektem o 1 poli. Toto je uvedeno a popsáno i v technických podmínkách na straně 2 nahoře. Bez podrobného geodetického zaměření území a konkrétního návrhu zpracovaného projektantem a projednaného se správcem vodního toku není možné dopředu určit a rozhodnout se pro výsledné řešení (propustek/most), a proto je tam tedy pro jistotu požadavek na mostní objekt a tedy i mostní autorizaci. Veškeré požadavky jsou napsány v technických podmínkách (Příloha A1 Zadávací dokumentace).

S pozdravem
Ing. Petra Grmelová