Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vypracování projektové dokumentace „II/346 Leština u Světlé - propustek v km 0,415“
Odesílatel Luděk Rezničenko
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.06.2018 11:45:17
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
na základě dotazu účastníka doručeného dne 18.6.2018, ev. č. 008189/2018, viz citace dotazu níže:

„Vážená paní Kostelecká,
jakožto dodavatel, který má zájem na získání výše uvedené veřejné zakázky na služby, Vás po prostudování zadávací dokumentace včetně všech příloh tímto žádáme o vysvětlení a doplnění zadávací dokumentace.
Dotaz č. 1
Zadavatel v příloze č. 1 výzvy k podání nabídek s označením Dokumentace výběrového řízení požaduje dle čl. 5.3 prokázat profesní způsobilost dodavatele kromě předložení autorizace v oboru Mosty a inženýrské konstrukce i prokázání způsobilosti dalšími autorizacemi: osvědčením o autorizaci potřebné dle skladby stavebních objektů.
Zadavatel však nijakým způsobem nezveřejňuje požadovanou skladu stavebních objektů ani nespecifikuje výčet dalších autorizací, čímž vzniká na straně dodavatelů interpretační nejistota, které doklady zadavatel požaduje k prokázání způsobilosti. To může vést k nejednoznačnosti zadávací dokumentace a tedy k její možné vadnosti. Dodavatelé si totiž mohou různým způsobem vyložit, jaké doklady jsou nezbytně potřebné k prokázání profesní způsobilosti.
Dodavatel tak má za to, že by zadavatel měl přistoupit k upřesnění zadávací dokumentace a zcela jednoznačně uvést, jaké konkrétní autorizace požaduje v rámci prokázání profesní způsobilosti, a to buď vypuštěním čl. 5.3 písm. b) nebo doplněním konkrétního výčtu dalších autorizací, které má dodavatel předložit. Dodavatel předpokládá, že při zpracování jednoho stavebního objektu zadavatel požaduje předložit jenom příslušnou autorizaci v oboru Mosty a inženýrské konstrukce, požadavek na předložení dalších autorizací se však jeví jako zavádějící, přičemž může vést k porušení zásady transparentnosti a rovného zacházení.
V návaznosti na provedené úpravy zadávací dokumentace a krátkost lhůty pro podání nabídek, tímto žádáme a navrhujeme přiměřeným způsobem prodloužit lhůtu pro podání nabídek.
S pozdravem“


Zadavatel odpovídá takto:
Dle technických podmínek se jedná o vypracování PD na přestavbu propustku na most a s tím související práce.
Základním požadavkem na autorizace je doložení autorizace na Mosty a inženýrské konstrukce dle čl. 5.3 a) ZD.
V případě, že z technických podmínek nevyplývají konkrétní skladby dalších objektů či jsou nejednoznačné, zadavatel nebude požadovat doložení dalších autorizací dle čl. 5.3 b) zadávací dokumentace.
Jelikož zadavatel již obdržel cenové nabídky od několika účastníků, nepovažuje požadavek dalších autorizací dle čl. 5.3 b) za zavádějící a tudíž nepřistupuje na prodloužení lhůty pro podání nabídek.
S pozdravem

Luděk Rezničenko