Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vypracování projektové dokumentace „III/3487 Herálec – Květinov křiž. I/34“
Odesílatel Luděk Rezničenko
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.10.2018 11:18:35
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den.
Na základě dotazu zaslaného účastníkem mailovou korespondencí dne 9. 10. 2018 v 10:10 hod. pod č. j.: 014481/2018, který byl doručen v tomto znění:
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat na určité podrobnosti k výše uvedené zakázce:
1. V Příloze č. 3 – Technické podmínky se píše:
„Diagnostický průzkum vozovky bude zahrnovat v potřebném rozsahu, v celé délce stavby, provedení kopaných sond na hloubku celé konstrukce (budou provedeny min. 3 sondy na silnici č. III/3487 vč. podloží, do hloubky alespoň 60 cm). Tyto sondy zajistí zadavatel.“
Můžeme počítat s tím, že diagnostika vozovky bude svým rozsahem odpovídat TP 87 (vč. rázové zatěžovací zkoušky s výpočtem zbytkové doby životnosti vozovky a tloušťky zesílení, jádrových vývrtů, vrtaných sond, rozborů asfaltových směsí, rozborů podložní zeminy, vypracování zprávy a návrhu technologie opravy/rekonstrukce) a jejím výsledkem bude přesný návrh opravy vozovky v celém úseku? Nebo bude součástí naší dodávky tuto podrobnou (nad rámec sond provedených zadavatelem) diagnostiku zajistit?
2. V Příloze č. 3 – Technické podmínky se dále píše:
„Obec Herálec předpokládá výstavbu kanalizačního řadu pro napojení čističky a nové prostorové uspořádání veřejných prostor v okolí křižovatky silnic II/348 a III/3487“.
Bude nám tedy poskytnut v digitální formě hotový projekt na vybudování dešťové příp. splaškové kanalizace? Nebo bude součástí naší dodávky tento projekt zajistit?
3. V Příloze č. 3 – Technické podmínky se dále píše:
„Obec Květinov plánuje vybudování chodníků.“
Bude nám tedy poskytnut v digitální formě hotový projekt na vybudování chodníků? Nebo bude součástí naší dodávky tento projekt zajistit?
4. V Příloze č. 3 – Technické podmínky se dále píše:
„Dále bude součástí dokumentace řešení případných přeložek inženýrských sítí.“
Předpokládám, že by se případně jednalo pouze o přeložky inženýrských sítí vyvolaných naší stavbou (opravou krytu)? Zejména v průtazích občas správci sítí požadují obnovu všech svých sítí pod vozovkou, obce chtějí obnovit veřejné osvětlení, místní rozhlas apod. V tom případě projekty přeložek znamenají velké finanční náklady. Nejedná se tedy, prosím, v místě průtahů o rekonstrukci celé skladby vozovky včetně ochrany či vymístění všech sítí pod vozovkou?
Děkuji Vám za zodpovězení dotazů.
S pozdravem

zadavatel odpovídá takto:
1. Kopané sondy – provedení nejméně 3 ks kopaných sond hloubky min. 60 cm za účasti projektanta na místech, která projektant určí, zajistí pracovníci zadavatele. Záznam z provedení sond zpracovává projektant. Diagnostiku vozovky a další zkoušky zajišťovat nebudeme.
2. Obec Herálec – projekt kanalizace je hotov, v současnosti probíhá výběr zhotovitele, PD bude k dispozici a Nové prostorové uspořádání veřejných prostor v okolí křižovatky silnic II/348 a III/3487 – záměr trvá, v současnosti Obec Herálec řeší výběr projektanta, PD s největší pravděpodobností nebude k dispozici a při zpracování této PD se bude vycházet ze stávajícího stavu prostor uspořádání veřejných prostor v okolí křižovatky silnic II/348 a III/3487.
3. Obec Květinov dokončuje PD na vybudování chodníků, PD bude k dispozici.
4. Přeložky sítí – jedná se o přeložky sítí, které by případně byly vyvolány naší stavbou s tím, že se realizace přeložky nepředpokládá.

Děkuji Vám a jsem s pozdravem
Luděk Rezničenko