Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Protihluková opatření 2020 - II. etapa měření
Odesílatel Dušan Baranovič
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 31.07.2020 10:31:17
Číslo jednací ve SpSl KSAÚSVPO/009758/2020
ID ve SpSl 911047
Předmět Dodatečné informace k zadávacím podmínkám poř. č. 2

Ze zadání není zřejmý požadovaný rozsah a pracnost díla dle běžných požadavků KHS.
Prosíme o upřesnění následujících otázek (Dotaz 1/2 až 6/2 poznámka zadavatele):
Dotaz 1/2
Má být požadovaná podrobná hluková studie zpracována na základě aktuálního přímého kontinuálního měření po dobu 24 hod. v každém sčítacím úseku (dle celostátního sčítání dopravy) ve všech požadovaných obcích a ke každému tomuto měření dále provést 2 synchronní krátkodobá měření? Je požadováno ke každému měření v daném sčítacím úseku provést kontinuální sčítání dopravních intenzit po dobu 24 hod. s rozlišením kategorií dle požadavků TP.

Dodatečná informace 1/2
Hluková studie bude vypracována na základě 24 hod. měření, jež proběhlo v I. etapě měření (viz protokoly I. etapy měření). Další 2. požadovaná krátkodobá měření v zadávací dokumentaci jsou předpokládána jako minimální pro kalibraci modelu.

Dotaz 2/2
Podklad, který je součástí VŘ (měřící protokoly z I.etapy) není použitelný pro přímé navázání prací v II. etapě (není zpracován dle platné legislativy) – není tedy možné dopředu určit počet posuzovaných objektů v II.etapě.

Dodatečná informace 2/2
Protokoly I. etapy vzhledem k datu měření nezahrnují postup dle Metodického usměrnění MZDR 39345/2019-1/OVZ vydaného 20. 9. 2020, ale provedená měření hluku a sčítání vozidel mohou být použita pro II. etapu.

Dotaz 3/2
Je požadováno v rámci poptávané zakázky provést aktuální výpočet planosti limitu SHZ pro každý objekt (nikoliv emisním způsobem jako v I. etapě)? Výpočet je požadován pro aktuální rok provést na základě intenzit z celostátního sčítání nebo sčítání dopravy provedeného při měření?

Dodatečná informace 3/2
Ano. Vzhledem k nové metodice je v rámci poptávané zakázky nutné provést výpočet SHZ pro každý objekt. Výpočet bude proveden na základě sčítání z I. etapy.

Dotaz 4/2
Je požadováno stanovení hygienického limitu pro každou jednotlivou fasádu a podlaží objektu, popř. každý objekt jako celek v posuzované kritické vzdálenosti (tj. do vzdálenosti, kde bude bezpečně splněn základní limit)?

Dodatečná informace 4/2
Ano. Vzhledem k nové metodice je požadováno stanovení hygienického limitu pro každou jednotlivou fasádu a podlaží objektu, kde bude bezpečně splněn základní limit.

Dotaz 5/2
Je požadováno hodnocení všech posuzovaných objektů na individuálně stanovený limit (tj. na SHZ, na základní limit a jejich kombinace)?

Dodatečná informace 5/2
Ano. Hodnocení všech objektů je požadováno na individuálně stanovený limit. I objekty s větší vzdáleností od komunikace než jiné vyhovující objekty mohou být z důvodu neuplatnění SHZ nevyhovující.

Dotaz 6/2
Je požadováno v zadání počítačového modelu obcí jeho zpřesnění na základě podrobného terénního průzkumu obsahujícího zaměření výšek všech hodnocených objektů a vzdáleností od komunikace?

Dodatečná informace 6/2
Ano. Počítačový model musí být zpřesněn na základě podrobného terénního průzkumu obsahujícího zaměření výšek všech hodnocených objektů a vzdáleností od komunikace.

Dotaz 7/2
Jaký bude rozsah měření? Jedná se pouze o krátkodobá měření? Je dána jejich délka? 1 hodina / 4 hodiny?

Dodatečná informace 7/2
Viz Dodatečné informace 1/2

Dotaz 8/2
Doba plnění je 1.9. - 15.10. Je to lhůta pro měření a hlukové studie lze dodat později? Nebo je to lhůta pro měření i vypracování všech hlukových studií?

Dodatečná informace 8/2
Původní předpoklad zadavatele byl takový. Zadavatel nově požaduje, aby měření neprobíhala po 15. 10. 2020 a na vypracování hlukových studí, přidává měsíc.

Dodatečná informace 9/2
V souvislosti s poskytnutou Dodatečnou informací č. 8/2 zadavatel mění původní přílohy zadávací dokumentace B1, B2, B3 a B4 (návrhy smluv o dílo) a poskytuje nové obchodní podmínky (návrhy smluv) na každou část, které jsou přílohou této Dodatečné informace č. 2.


Přílohy
- B1 Návrh smlouvy o dílo Část 1 Z2.docx (42.28 KB)
- B2 Návrh smlouvy o dílo Část 2 Z2.docx (42.42 KB)
- B3 Návrh smlouvy o dílo Část 3 Z2.docx (42.35 KB)
- B4 Návrh smlouvy o dílo Část 4 Z2.docx (42.42 KB)