Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rámcová dohoda na dodávky bílé dvousložkové plastické hmoty a balotiny pro VDZ v letech 2023 - 2025
Odesílatel Miluše Kostelecká
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.02.2023 14:49:07
Číslo jednací ve SpSl KSAÚSVPO/001694/2023
ID ve SpSl 1865080
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č.2

Zadavatel dne 27.1.2023 obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace.

Ačkoliv již není povinen, v souladu s ustanovením § 98 odst.1 písm. a) a odst. 3 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále zákon), na tento dotaz odpovídat, poskytuje zadavatel vysvětlení zadávací dokumentace.


DOTAZ:
Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Vážení,
Dovolte, abych se na vás obrátil se žádostí o vysvětlení zadávací dokumentace. V bodu 2.2 zadávací dokumentace část technické parametry mám dotaz na odstavec f) a i).

odstavec f): okamžitá noční retroreflexe průměrná hodnota 300 mcd/m-2lx-1. po 36 měsících retroreflexe minimálně 100 mcd/m-2lx-1 ve stopě.
Dotaz: Retroreflexe po 36 měsících ve stopě je míněna jako průměrná hodnota a nebo jako minimální požadavek, který je potřebný pro uvedení systému v katalogu hmot?

Odstavec i): Dodávka tvrdidla bude v poměru 3 : 1 (balotina : tvrdidlo) v PE pytlích po 25 + 5 kg na paletách.
Dotaz: Jelikož chceme nabídnout systém s 350 g balotiny dle tohoto požadavku bychom museli počítat se 117 g tvrdidla na certifikované množství plastické hmoty na m2 při stanovování ceny systému. Během aplikace našeho systému běžně používáme max 75 g tvrdidla na m2. Množství 117 g je zbytečně prodražuje naši nabídku, kromě toho je vyšší než je doporučení výrobce a systém by neměl požadované parametry při aplikaci. S tím souvisí i omezení množství plastické hmoty požadované v bodu d) dávkování plastické hmoty včetně tvrdidla maximálně 2.600 g/m2.

Prosím vás o vysvětlení abychom mohli použít náš stávající systém.

----------------------------------------------------------------------------------------

ODPOVĚĎ:

Zadavatel odpovídá takto:

Bod 2.2. zadávací dokumentace - technické parametry
K odstavci f) :
- U retroreflexe po 36 měsících je u daného certifikovaného systému požadována minimální hodnota 100 mcd.m-2,1x-1 v každé z položených čar ve stopě. Tzn. v případě, že jedna nebo více z položených čar ve stopě nebyla po 36 měsících změřena, např. z důvodu nesplnění minimální hodnoty 100 mcd.m-2.1x-1 a do protokolu o zkoušce vydaném akreditovanou zkušební laboratoří nebyla napsána, považuje zadavatel tento požadavek za nesplněný.

K odstavci i):
Tazatel v tomto dotazu slučuje systém vytvrzování směsi materiálu s dodatečným retroreflexním posypem zajišťujícím samotnou retroreflexi vodorovného značení. Předmětem požadavku podle odstavce i) je dodávka vytvrzovací směsi, která je dodavatelem technologie, kterou provádíme VDZ předepsána jako směs speciální balotiny a tvrdidla dodávaná jako samostatný produkt. Dodávka samostatného tvrdidla pro vytvrzování směsi je nepřípustná z bezpečnostního a technologického hlediska. Množství vytvrzovací směsi nemá žádný vliv na dávkování retroreflexních perel jako dodatečného posypu.

----------------------------------------------------------------------------------------

Termín pro podání nabídek se nemění a zůstává stejný, tj. do 6. 2. 2023, do 9:00 hodin.