Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení III/02321 Mysliboř - most ev. č. 02321-1
Odesílatel Miluše Kostelecká
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 04.12.2023 12:26:11
Číslo jednací ve SpSl KSAÚSVPO/022198/2023
ID ve SpSl 3092194
Předmět Vysvětlení adávací dokumentace

DOTAZ 1:

Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Dle Návrhu smlouvy má být uvedena celá stavba do užívání do 3 měsíců od předání a převzetí staveniště. Projektová dokumentace předpokládá dobu výstavby na 20 týdnů. Prodlouží zadavatel dobu výstavby dle PDPS?
-------------------------------------------------------------------------------------------
DOTAZ 2:

Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace
Dobrý den,
obracím se na Vás s velkou prosbou o dodatečné doplnění stavebního rozpočtu pro veřejnou zakázku "III/02321 Mysliboř - most ev. č. 02321-1" ve formátu .xc4, aby bylo možné pro vyplnění rozpočtu využít webové stránky www.xc4.cz, jak je uvedeno v zadávacích podmínkách.

Pokoušeli jsme se o import rozpočtů stavby na https://xc4.cz/, ale opakovaně nám vyskakuje chyba. Zveřejněné soubory jsou ve formátu .xml, nelze je naimportovat a dále s nimi pracovat (www.xc4.cz).

Předem Vám mockrát děkuji za zpětnou vazbu, pokud možno v co nejkratším čase.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOVĚĎ 1:

Ačkoliv zadavatel obdržel dotaz 1.12.2023, odpovídá takto:
Lhůta pro dobu výstavbu se prodlužovat nebude.
Dle souhrnné technické zprávy je v kapitole 8. Zásady organizace výstavby v odstavci v) uvedeno:
Délka opravy mostu je odhadována na 5 měsíců. Úplná uzavírka bude trvat max. 4 měsíce. Po dobu úplné uzavírky mostu bude doprava vedena po objízdné trase. Dokončovací práce a úpravy pod mostem mohou probíhat za obnoveného provozu po mostě. Po dokončení opravy mostu budou odstraněna všechna dočasná dopravní značení. Doba dopravních omezení bude menší než samotná délka opravy. Je třeba mít na zřeteli, že dopravní omezení budou vyvolávat dopravní komplikace. Proto je třeba zkrátit dobu dopravních omezení na minimum.

Ze zkušenosti z obdobných staveb stejného rozsahu jsme stanovili délku úplné uzavírky = dobu do uvedení stavby do předčasného užívání, na 3 měsíce s tím, že do dalšího 1 měsíce musí být stavba dokončena včetně kompletní dokladové části.
Jako obdobnou zakázku uvádíme v roce 2023 realizovanou rekonstrukci mostu 34428-1 Chuchel – délka přemostění cca 3m bez speciálního zakládání. Tento most byl v souladu se zadáním uveden do předčasného užívání do 3 měsíců od předání staveniště.
Při poslední veřejné zakázce na realizaci rekonstrukce mostu 02321-1 Mysliboř byl uveden delší termín z důvodu koordinace prací s rekonstrukcí hráze rybníka, která však byla v roce 2023 již dokončena.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ODPOVĚĎ 2

Zadavatel obdržel výše uvedený dotaz dne 4.12.2023, proto v souladu s § 98 odst. 3 zákona, nebude poskytovat změnu zadávací dokumentace.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Termín pro podání nabídek se nemění a zůstává do 08.12.2023, do 09:00 hodin