Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vypracování projektové dokumentace na dopravní stavby v Kraji Vysočina
Odesílatel Dušan Baranovič
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.09.2017 10:38:38
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1

Dotaz 1/1

V příloze B1 Kvalifikační dokumentace je uvedeno v bodě 5:
5. Požadavky na způsob prokázání kvalifikace v rámci nabídky
5.1. Zadavatel stanovuje dle § 86 odst. 2 zákona, že dodavatel nemůže v nabídce nahradit předložení dokladů k prokázání kvalifikace čestným prohlášením.
5.2. Zadavatel požaduje, aby dodavatelé předložili doklady prokazující splnění kvalifikace alespoň v prosté kopii.
5.3. Zadavatel požaduje, aby dodavatelé předložili čestné prohlášení, jimž prokazující splnění kvalifikace, v originálu nebo v úředně ověřené kopii.
5.4. Doklady, kterými účastník zadávací řízení prokazuje základní způsobilost podle § 74 a profesní způsobilost podle § 77 odst. 1 (výpis z obchodního rejstříku) musí prokazovat splnění požadovaného kritéria způsobilosti nejpozději v době 3 měsíců přede dnem zahájení zadávacího řízení.

Dle našeho názoru se body 5.1 a 5.3 navzájem vylučují. V bodě 5.1 je zakázáno nahradit doklady prokázání kvalifikace čestným prohlášením, v bodě 5.3 je předložení čestného prohlášení, jehož vzor je součástí dokumentace, přímo požadováno.

Prosím tedy o vysvětlení k tomuto spornému bodu zadávací dokumentace.


Odpověď 1/1
Bod 5.1. se vztahuje na předložení dokladů, kterými dodavatelé prokazují kvalifikaci. Prokázání doklady se v souladu se zákonem a požadavky zadavatele vztahuje na základní způsobilost dle § 74 odst. 1 písm. a), b), e), f) zákona, a profesní způsobilost dle § 77 odst. 1 a 2 písm. a), c) zákona. Tyto doklady lze předložit alespoň v prosté kopii a zpravidla je nelze nahradit čestným prohlášením.

Bod 5.3. se vztahuje na prokázání kvalifikace, kterou v souladu se zákonem zadavatel požaduje prokázat čestným prohlášením.
Prokázání kvalifikace písemným čestným prohlášením se vztahuje na základní způsobilost dle § 74 odst. 1 písm. c), d).

K prokázání základní způsobilosti zadavatel poskytuje přílohu F5, kterou účastník zadávacího řízení může, ale taky nemusí využít a použije vlastní text. Z obsahu přílohy F5 je zřejmé, že tím účastník zadávacího řízení prokazuje část základní způsobilosti, která je požadována prokázat čestným prohlášením a současně přikládá doklady k prokázání zbývající části základní způsobilosti.