Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vypracování projektové dokumentace na dopravní stavby v Kraji Vysočina
Odesílatel Dušan Baranovič
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 21.09.2017 07:43:54
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 4

Dotaz 1/4

U některých částí veřejné zakázky je v obsahu uveden i „podrobný geologický, geotechnický a hydrogeologický průzkum daného území (pokud bude vyžadováno)“. Cena za průzkum je ale součástí celkové ceny za DÚR, není vyčíslena zvlášť. Při návrhu průzkumu dle TP lze očekávat, že částka za průzkum bude poměrně vysoká a v nabídkové ceně možná rozhodující. Prosím o informaci, jak v této fázi máme s údajem "pokud bude vyžadováno" pracovat?

Odpověď 1/4
U částí veřejné zakázky, kde je v obsahu uveden i „podrobný geologický, geotechnický a hydrogeologický průzkum daného území (pokud bude vyžadováno)“ dodavatel „podrobný geologický, geotechnický a hydrogeologický průzkum daného území“ ve své nabídce neoceňuje.
V případě potřeby v průběhu plnění zadavatel s vybraným dodavatelem na tyto práce uzavře dodatek ke smlouvě o dílo, a to v režimu ustanovení § 222 zákona.


Dotaz 2/4

U některých částí je uvedeno „diagnostický průzkum vozovky bude zahrnovat v potřebném rozsahu v celé délce stavby provedení kopaných sond na hloubku celé konstrukce. Tyto sondy zajistí zadavatel“. Máme tomu rozumět tak, že není požadováno měření únosnosti, ale jen vyhodnocení kopaných sond zpracovatelem průzkumu?

Odpověď 2/4
Rozumíte tomu správně. Ano, zadavatel nepožaduje měření únosnosti, ale jen vyhodnocení kopaných sond zpracovatelem průzkumu.