Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Vypracování projektové dokumentace na dopravní stavby v Kraji Vysočina
Odesílatel Dušan Baranovič
Organizace odesílatele Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace [IČO: 00090450]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 12.10.2017 13:08:37
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 5

Dotaz 1/5

...jakožto dodavatel, který má zájem na získání výše uvedené veřejné zakázky na služby, si Vás tímto dovoluji požádat o následující vysvětlení zadávací dokumentace.
1. Pro část 28 veřejné zakázky (II/389 Jemnice – Strážek) zadavatel v technických podmínkách v příloze A28 stanovuje 9 bodů, které má projektová dokumentace obsahovat. Kalkulace projekčních prací v příloze D28, sloužící k nacenění této části veřejné zakázky, však obsahuje jenom 8 bodů, přičemž excelovský dokument neobsahuje k nacenění část: Podání žádosti o stavební povolení, zajištění vydání SP včetně potřebné inženýrské činnosti (např. dořešení změn PD v průběhu SŘ), získání doložky nabytí právní moci SP. Zaplacení správního poplatku je věcí zadavatele.
Jelikož se jedná o zjevnou administrativní chybu, může dodavatel tuto kalkulaci doplnit o příslušný bod 9 ve výše uvedeném znění?

Odpověď 1/5
Vzhledem k tomu, že žádost o vysvětlení zadávací dokumentace byla zadavateli doručena jeden pracovní den před uplynutím lhůty pro podání nabídek, zadavatel poskytuje toto vysvětlení:
Zadavatel nedoplní kalkulaci na část 28 o 9. bod. Účastník zadávacího řízení u této části činnosti popsané v technických podmínkách: „Podání žádosti o stavební povolení, zajištění vydání SP včetně potřebné inženýrské činnosti (např. dořešení změn PD v průběhu SŘ), získání doložky nabytí právní moci SP“ neoceňuje.
V případě podání více nabídek na část 28 zadavatel, při posouzení nabídek za účelem zajištění řádného průběhu zadávacího řízení, může požádat účastníky o objasnění jejich postupu při ocenění nabídky.
V případě potřeby zadavatel s vybraným dodavatelem na tyto činnosti uzavře dodatek ke smlouvě o dílo, a to v režimu ustanovení § 222 zákona.